Dynamisch 55+ Visio

Wat is 55+ Visio?

Met een vergrijzende bevolking zien wij als fysiotherapeuten steeds meer ouderen.

Het verouderingsproces resulteert in verschillende fysiologische stoornissen die op hun beurt oudere personen vatbaar kunnen maken voor een reeks aan beperkingen in het dagelijks leven. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Moeilijk kunnen opstaan uit een stoel
  • Verminderde kracht in armen en/of benen
  • Niet meer kunnen knielen of vooroverbuigen
  • Moeite om iets te dragen of iets zwaars op te tillen
  • Moeite met traplopen
  • Vaker vallen

Door vroege interventie en preventie kan het proces geremd of voorkomen worden.  Het is bewezen dat 55 plussers en ouder, die voldoende bewegen minder kans hebben op onder andere hart- en vaataandoeningen, artritis, botontkalking of diabetes type 2. 

Lichaamsbeweging is dus hierin een essentieel onderdeel van het behoud van functionele mobiliteit, het voorkomen van ziekenhuisopname en vallen, het verbeteren van de kwaliteit van leven en het verbeteren van de algemene gezondheid en welzijn.  Onderzoeken laten ook zien dat verscheidene vormen van krachttraining een positief effect kunnen hebben op de functionaliteit en gezondheid van de ouder wordende mens.  Onder andere dat kracht- en stabilisatietraining van de romp een positieve invloed heeft op het verminderen van de valkans, het verbeteren van de kracht, balans en functionele activiteiten in het dagelijks van de ouder wordende mens.  Maar ook dat “high velocity resistance training” (krachttraining met hoge snelheid) een veilige en effectieve interventie is voor het verbeteren van spierkracht, functionele prestaties en mobiliteit.

Binnen M.A.Visio koppelen wij deze wetenschappelijke resultaten aan gerichte trainingen. Trainingen zijn 1 op 1, maar kunnen ook in duo of groepsverband.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende mogelijkheden en kosten van onze 55+ Visio pakketten.