Manuele Therapie

Manuele therapie is een verdieping binnen de fysiotherapie. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een variëteit aan technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar. Het gewricht kan beter functioneren en bewegen gaat gemakkelijker.

Michael Vet - Manuele Therapie bij M.A. Visio

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn
  • Klachten in andere gewrichten zoals de enkel/voet regio, heup, elleboog of pols

De manuele therapie kan ook als voorwaarden scheppende handeling ingezet worden in plaats van een behandeling op zich. Een voorbeeld is het verbeteren van gewrichtsfuncties om direct aan de slag te kunnen gaan met een training.

De behandelingen van manuele therapie worden vergoed als je aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Bij een aantal zorgverzekeraars is de vergoeding voor manuele therapie beperkt tot een bepaald aantal behandelingen. Raadpleeg zelf hierover jouw zorgpolis.

Heb je vragen hierover, neem dan contact op via de website of stuur een bericht naar info@mavisio.nl.